кулінарне

сьогодні мені зранку хотілося чогось тааааакого.
наприклад, ззісти сирну тарілку з келихом ріслінгу 🙂
я вирішила обмежитися чимось банальнішим.
в холодильнику вже третій день лежать яблука, привезені з дачі. викинуть жалко, їсти їх неможливо. бо вони дрібні, ранні і за смаком схожі на траву з присмаком яблук.
але кампот із них саме воно.
коротше, після півгодини збоченського нарізання дрібних яблук і відварюванні їх у воді з додаванням цукру, палички кориці, кількох зірочок бадьяну та шматочками апельсинових шкірок в мене вийшло пару літрів прекрасного компоту саме для такої спеки 🙂
шматочки яблук викидать було жалко. бо я жадна, і не люблю переводити продукти 🙂
вирішила зробити щось на зразок клафуті. правда, клафуті робиться, здається, винятково з вишнями, але гугл сказав, те, що робиться за мотивами клафуті, але із яблук чи груш, теж має право на існування і навіть називається флонярд 🙂
головне, що це смачно. і зовсім не страшно 🙂 всього то ділов зробить тісто, як на млинці (хоча я таке тісто сприймаю як класичне для бісквіту з додаванням молока), залити ним шматочки яблук (чи що там у вас є), поставити випікатися і всьо. ніяких тобі танців та акробатичних етюдів. гаряче й холодне, байдуже – це все одно смачно 🙂

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s